Laddar Laddar innehåll ...

Kalvfärsbiff med Präst®, örter och soltorkad tomat

Rostade grönsaker som rostad paprika och zucchini ger en härlig grund som tillsammans med soltorkad tomat och rosmarin för oss närmare Italien.

4 PORTIONER

Örtsmör:
1 msk färska örter, t.ex.
bladpersilja och basilika
1 liten vitlöksklyfta
1 msk olivolja
100 g svenskt smör, rumstempererat
1 tsk citronsaft och lite rivet
skal
salt och svartpeppar

Tillbehör:
600 g potatis
2–3 morötter
1 röd paprika
1 bunt färsk lök
1/2 zucchini
1–2 msk olivolja
flingsalt

Kalvfärsbiffar:
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök, riven
600 g kalvfärs
1 dl riven Präst®, 17 % (smakstyrka 5–6)
3 soltorkade tomater, fint hackade
1 msk färska hackade örter, t.ex.
rosmarin, oregano, bladpersilja
salt och nymald svartpeppar
svenskt smör

1. Stöt örter och vitlök med olivoljan i en mortel. Blanda med smör och citron och smaka av med
salt och peppar.

2. Värm ugnen till 200 grader. Tvätta och klyfta potatis och morot. Kärna ur paprikan och skär i
tjocka strimlor. Halvera eller klyfta löken och salta den lätt. Skär zucchini i tjocka skivor. Lägg alla
grönsaker på bakplåtspapper och droppa över olja. Rosta i ugn ca 25 minuter. Strössla med flingsalt.

3. Medan grönsakerna rostas: Lägg ströbröd i en stor bunke och häll över mjölk. Låt svälla ett par
minuter. Blanda ner ägg, riven lök och färs. Vänd sist ner ost, tomat och örter samt krydda med
salt och nymald svartpeppar.

4. Forma färsen till biffar och stek i smör. Servera med örtsmör och rostade grönsaker.

XS SM MD LG